Сте доживеале ли слично искуство?
Сите сме наседнале на маркетиншките трикови на некои ресторани и брендови кои продаваат храна. Некогаш сме плаќале и неразумно висока цена за оброк, за на крај да добиеме две лепчиња со мало парченце кашкавал или мафин со една чоколадна трошка.
За жал, овие лаги се толку честа појава низ светот, што Редит си има форум посветен на нив. Овде корисниците споделуваат фотки од разочарувачки оброци, за кои неретко платиле прилично висока сума.
Во продолжение погледнете дел од најсмешните, односно најтажните споделени фотографии:
Речиси празен сендвич
Половина торта, половина стиропор
„Како што вели Форест Гамп: Животот е како бонбониера, не знаеш што ќе ти се падне…“
Етикетата го крие фактот дека амбалажата е всушност половина празна
„Ми се чини дека платив само за убавата кутија“
„Сопругата побара екстра мајонез“
„На амбалажата пишува дека се големи парчиња“
„Си купив Орео сладолед, без Орео“
„Зарем не е доволно што половина кеса е полна воздух?“
„Не ми е јасно зошто“
„Порачав екстра сланина (платив 6 долари)“
Внимавајте кога купувате пуканки
„Буритото изгледаше огромно пред да го отворам“
Очекување и реалност
„Денешниот појадок од ресторан за брза храна“
„Ова е мафин со чоколадна трошка“
Занимливости
Интернет-страницата „Тајмаут“ (Time Out) објави листа на најдобрите божикни базари, кои не се само места каде што може да се ужива во греено вино или топло чоколадо, туку се и вистински мали „земји на чудата“… Постојано слушаме колку е важен осумчасовниот сон. Но, ретко кој може да си го дозволи тоа во денешно време, бидејќи често, колку и да се трудиме, сонот не ни доаѓа. Како што празниците се приближуваат, сè почесто се поставува прашањето – кога е вистинско време за китење на елката – симболот на радоста, заедништвото и надежта. Идеалното време за украсување често зависи од семејните традиции, културните обичаи и личните преференции. Босански претприемач ја репродуцирал познатата слика на Ван Гог во пејзаж Од Копривница, Хрватска, зачинот Вегета стаса до кујнските полици ширум светот на пет континенти. Меѓутоа додека речиси сите ја знаат Вегета, малкумина знаат кој го создал овој вкусен зачин. На возачите им се препорачува редовно да ги проверуваат своите автомобили и периодично да го палат моторот за да избегнат проблеми.