Vrabotuvanje.com - Менаџер на ресторан - Скопје - Македонија Турист
Share
Tweet
Share
Send to friend

This ad is not active. Ad application not possible.

Менаџер на ресторан

Скопје

Application deadline:

  • Македонија Турист

​Македонијатурист како организација од областа на угостителството и туризмот е основана во април 1963 г. со интеграција на три постојни хотелски организации во Скопје. Овој тип на здружување овозможи созадавање на крупна и еминентна хотелско-угостителска организација која опфаќаше преку 70% од вкупниот капацитет за сместување на туристи во градот.

Во 1990 г. ХУП Македонијатурист се трансформира и организира како Акционерско друштво, а во 1995 г. е одржано и конститутивното собрание на акционерите, според остварената доприватизација и избрани се раководните органи. Од 1995 г. година до денес, Македонијатурист работи успешно како акционерско друштво, располагајќи со девет (9) профтни центри и вработувајќи преку 300 професионалци во својата област.​

Македонијатурист, за во Бест Вестерн Хотел Турист, Скопје има потреба од следната работна позиција:​

МЕНАЏЕР НА РЕСТОРАН
1 (Еден) Извршител

 

Потребни квалификации за Менаџер на ресторан:

  • ВСС/ССС
  • Работно искуство минимум 2 години, пожелно во областа
  • Аналитичен, ориентиран кон успех, Раководни и лидерски способности, Високо развиено чувство за координирање на трошоци и економичност
  • Познавање на најчесто користени софтверски решенија - MS Office 
  • Јаки организациски, комуникациски вештини, можност за работа со рокови и под притисок

 
Работни задачи за Менаџер на ресторан: 

  • Одговорен за целокупната стока, состојба, залихи, книговодствена евиденција и изглед на ресторанот
  • Раководи, го организира и овозможува развој на персоналот во ресторанот
  • Ги спроведува мерките за максимална економичност во работењето и текот на сите процеси во работењето на ресторанот 
  • Ги спроведува информациите и упатствата за работа од претпоставениот
  • Информира за проблемите на ресторанот и предлага мерки за нивно решавање и унапредување на работењето
  • Врши контрола преку точно дефинирани контроли и мерки и постојана комуникација со претпоставениот
  • Врши обука во ресторанот на нововработените

Ние нудиме:

  • Пријатна работна атмосфера 
  • Регрес и платен одмор согласно Законските нормативи
 
Испратете го Вашето CV електронски преку полето Брза Апликација!
 

COMPARE YOUR SALARY

Average salary in category
Tourism (HoReCa) amounts to 20.094 MKD.

Find the salary for the desired position according to your qualifications!

Go

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more