Технолог за производство на храна
(1 извршител, Скопје)
Профил на кандидатот:
- Високо образование, Факултет за безбедност и квалитет на храна
- Минимум 3(три) години работно искуство на работна позиција “Технолог во производство на храна”
- Самоиницијативност и иновативност
- Организираност, одговорност, лојалност
- Совесност во извршување на работните задачи
- Способност за истражување и развој на нови производи
Опис на работни задачи и одговорности:
- Контрола на производствениот процес и усогласеност на нормативите
- Развој на ефективни процеси и планови за контрола на квалитет, како и надзор и ревизија над менијата со цел нивно подобрување
- Се грижи за спроведување и имплементација на HACCP и ISO стандардите за квалитет и безбедност на храна и врши контрола и надзор над вработените во делот на исполнувањето на хигиенските стандари
- Воспоставува комуникација со клиентите со цел подобрување на квалитетот на целокупното работење и техничките перформанси
- Ги надгледува вработените во процесот на производство и дава насоки и повратни информации
- Се грижи и ја чува потребната документација, врши статистички анализи и чува примероци
- Го контролира излезот на храна, ги изготвува и контролира испратниците
- Го контролира магацинското работење
- Внесува фактури во систем и изготвува извештаи на барање од претпоставените
На кандидатот му нудиме:
- Вработување на определено време од 3(три) месеци со можност за продолжување
- Пријатна работна средина
- Конкурентни примања
- Можност за професионален развој