- Подготовка на суровини во согласност со претходно утврдени нормативи и дефинирани упатства за работа (сецкање, лупење, груба обработка на зеленчук, сецкање на салати, сечкање на месо и месни производи)
- Одговорен за помош на готвачите во тековното завршување на работните задачи
- Одржување на хигиена во кујната: приборот, опремата и работните површини
- Одговорен е за помош на готвачите во тековното завршување на работните задачи.
- Одржување на хигиената во кујната, магацинскиот простор, тоалетите и гардеробите согласно
- ССОП и усвоените HACCP стандарди;
- Одговорен за инвентарот и работните површини и уреди
- Да има основни познавања од менијата
- Да внимава на декларациите
- Да внимава на рокот на истакнатите декларации
- Согласно потребата на главниот готвач ротирање на потребната позиција
- Задолжен да извршува други работи по барање на претпоставениот.
Образование, квалификација, професионалано работно искуство:
- Завршено средно образование
- Пожелно работно искуство на иста позиција
Лични карактеристики:
- Навремено исполнување на работните задачи;
- Способност за справување со стрес;
- Организираност;
- Доверливост;
- Лојалност кон друштвото;
- Одговорност;
- Одлучност и креативност
- Тимски работник