Со приближувањето на крајот на годината, многу фирми се подготвуваат да го прослават својот успех и да ги наградат своите вработени со предновогодишна забава.
Некои од нив веќе си резервирале место во рестораните, иако до Нова Година има еден месец.
Еден од сопствениците на луксузен ресторан во Дебар Маало во неформален разговор за Денар изјави дека има забележано зголемен интерес за предновогодишни забави во неговиот локал.
„Секоја година имаме многу резервации за предновогодишни забави, но оваа година се случува уште порано. Некои луѓе уште сега си резервираат место, а најчесто тоа го прават шефовите или сопствениците на фирмите кои сакаат да ги почестат своите работници. Ние им нудиме различни понуди, од кои можат да изберат онаа што им одговара најмногу. Нашата цел е да им обезбедиме незаборавно искуство и да ги задоволиме нивните вкусови”, изјави сопственикот на ресторанот.
Еден од сопствениците на ланец сендвичарници, пак, кој сакаше да остане анонимен, ни изјави дека секоја година ги собира сите свои вработени и ги чести предновогодишна вечера во ресторан.
„Јас сметам дека тоа е добар начин да им покажам колку ги ценам и колку сум благодарен за нивниот труд. Тие се како моја фамилија и сакам да ги видам среќни и задоволни. Затоа, секоја година ги водам во ресторан каде што можеме да се опуштиме, да се забавуваме и да се радуваме за успешно завршената година. Оваа година веќе си резервиравме место во еден од најдобрите ресторани во градот и се надевам дека ќе им се допадне”, изјави тој.
Предновогодишните забави се еден од начините на кои фирмите го покажуваат своето признание и почит кон своите вработени.
Тие се исто така добра можност за да се зголеми тимскиот дух, да се подобри комуникацијата и да се креираат посилни врски помеѓу колегите.
Со тоа, фирмите се надеваат дека ќе ги мотивираат своите вработени да продолжат да работат со ентузијазам и посветеност и да донесат подобри резултати во иднина.