Vrabotuvanje.com - Стапче за мешање на кафе - просто ама комплицирано: Знаете како се употребува?
Share
Tweet
Share
Send to friend

Стапче за мешање на кафе - просто ама комплицирано: Знаете како се употребува?

Седнувате во кафуле, порачувате кафе и со овој топол пијалак ви носат и пластично стапче. Навидум проста работа, арно ама повеќето се чудат за која страна да го фатат стапчето, а со која да го мешаат кафето.

Стапче за мешање на кафе - просто ама комплицирано: Знаете како се употребува?

Овој проблем се јавува кај оние пластични стапчиња кои имаат неробничен изглед. Навистина делуваат збунувачки, од двете страни. Нормално, оние што не додаваат шеќер го немаат овој чуден проблем. Сепак, овие стапчиња за кафе имаат своја правилна страна за држење и друга која оди во кафето.

Многумина мислат дека со било која страна да го измешаат кафето, тоа ќе се измеша. Вистината е всушност поинаква. Колку и да звучи банално, мешањето со погрешнатга страна нема да резултира со добро измешано кафе. Едниот крај е намерно дизајниран за добро да го измеша кафето, додека другиот крај, каде често знае и да пишува „кафе“ или неког друг натпис, што веројатно ги буни луѓето, е страната со која се држи стапчето.

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more