Седнувате во кафуле, порачувате кафе и со овој топол пијалак ви носат и пластично стапче. Навидум проста работа, арно ама повеќето се чудат за која страна да го фатат стапчето, а со која да го мешаат кафето.
Овој проблем се јавува кај оние пластични стапчиња кои имаат неробничен изглед. Навистина делуваат збунувачки, од двете страни. Нормално, оние што не додаваат шеќер го немаат овој чуден проблем. Сепак, овие стапчиња за кафе имаат своја правилна страна за држење и друга која оди во кафето.
Многумина мислат дека со било која страна да го измешаат кафето, тоа ќе се измеша. Вистината е всушност поинаква. Колку и да звучи банално, мешањето со погрешнатга страна нема да резултира со добро измешано кафе. Едниот крај е намерно дизајниран за добро да го измеша кафето, додека другиот крај, каде често знае и да пишува „кафе“ или неког друг натпис, што веројатно ги буни луѓето, е страната со која се држи стапчето.