На штандот на Слоу фуд Македонија на Тера Мадре се служи највкусната храна, од леб и буковец измешан со нане, макало со лук и ореви, ајвар и лепче, слатко од зелени смокви, гравче, до печено јагне.
За разлика од последното издание на Тера Мадре, пред почетокот на пандемијата, кога на штандовите со храна локалните производители на Слоу фуд од многу земји ширум светот великодушно ги делеа своите производи, годинава кризата се чувствува и тука, на најголемиот собир на Слоу фуд во Торино, Италија. По едно лешниче, едно зрно чоколадо, трошка пармезан и капка вино, дегустациите се скромни и минимални, а како по обичај, оние најсиромашните се и највеликодушни. Па така, на штандот на Слоу фуд Македонија се служи највкусната храна, од леб и буковец измешан со нане, макало со лук и ореви, ајвар и лепче, слатко од зелени смокви, гравче, до печено јагне.
Целиот текст можете да го прочитате ТУКА: artkujna.mk