Vrabotuvanje.com - Професионална готвачка откри кои јадења никогаш не би ги нарачала за појадок во ресторан
Сподели
Tweet
Сподели
Испрати на пријател

Професионална готвачка откри кои јадења никогаш не би ги нарачала за појадок во ресторан

Појадокот и ужините во рестораните и бранч-баровите овде стануваат сè попопуларни, а доколку не сте сигурни што да нарачате следниот пат кога ќе одите на такво место со пријателите, имаме неколку совети.

Професионална готвачка откри кои јадења никогаш не би ги нарачала за појадок во ресторан

Готвачката Лизи Брискин сподели со „Business Insider“ кои појадоци никогаш не би ги нарачала кога јаде надвор, а што е тоа што би го нарачала.

Авокадо тост

Брискин никогаш не би нарачала авокадо тост, а тоа е затоа што може да се направи дома за многу помалку пари. Признава дека сака да јаде кремаст и крцкав тост од авокадо за појадок, но тие знаат да бидат многу скапи во рестораните, па затоа претпочита домашно направено.

White Bean Avocado Toast - Vegan Huggs

Омлет

Омлетот е вистинска класика кога станува збор за појадок, но ова е уште едно јадење што готвачката никогаш не би го нарачала кога јаде надвор. Таа вели дека нарачувањето омлет може да биде доста ризично бидејќи секој од нас сака јајца приготвени на различен начин - некои претпочитаат да бидат кремасти, а некои да бидат малку попржени.

Western Omelette With Bell Pepper, Onion, Ham, and Cheese Recipe

Палачинки

Палачинките можат да бидат одлични на проверени места (особено ако сте љубител на сладок појадок), но ако одите на некое ново место, каде што сè уште не сте ги пробале, не ризикувајте.

Classic American Pancakes Recipe

Што би нарачала..

Кроасан-сендвич

Од друга страна, за овој готвач сендвичите се одличен избор за појадок, а ако се работи за богат корасан-сендвич, не можете да погрешите. Ова може да биде вистинско уживање кое ќе ве држи сити долго време, а ќе биде уште повкусно доколку го нарачате на места каде што печат свежи кроасани.

Turkey BLT Croissant Sandwich - Culinary Hill

Акаи чинија

За вкусен и здрав појадок, Лизи ја препорачува акаи-чинијата, особено ако сте љубител на смути. Фина и кремаста текстура, овој појадок доаѓа со различни додатоци, како што се овесни снегулки, овошје, семки и јаткасти плодови, како и додаден акаи во прав, од каде доаѓа и името.

Easy Acai Bowl - Culinary Hill

Шакшука

Ако сакате солен појадок, шакшуката е одличен избор, вели готвачката. Популарно во Северна Африка и на Блискиот Исток, ова јадење со домати и јајца е солено и вкусно, а прекрасно се комбинира и со некое парче леб.

Shakshuka Recipe | Epicurious

Извор: karmin.tocka.com.mk

Vrabotuvanje.com.mk користи колачиња (анг. cookies) за да ви овозможи подобро корисничко искуство. Повеќе информации можете да прочитате овде