Vrabotuvanje.com - Се намалува интересот за прославување на Осми март
Podijeli
Tweet
Podijeli
Pošalji prijatelju

Се намалува интересот за прославување на Осми март

Минаа времињата кога охридските хотели за Осми март беа преполни со гости. Од година во година интересот за доаѓање во нашиот најголем туристички центар-Охрид за овој празник се намалува, поради што дел од објектите ќе останат затворени. Сепак оние што ќе работат ќе бидат солидно исполнети за што секако придонес има и продолжениот празничен викенд...

Се намалува интересот за прославување на Осми март

И покрај најавите за добра туристичка сезона првиот тест за охридските хотелиери-8 Март не ветува премногу, бидејќи дел од хотелите поради малиот интерес ќе останат затворени. Оние што ќе работат и кои најверојатно понудија добра забава и прифатливи цени ќе бидат солидно исполнети. Капацитетите на поголемите објекти ќе бидат искористени помеѓу 50 и 70 проценти, додека некои од помалите целосно ги распродадоа неколкудневните аранжмани.

„Во нашиот хотел 8 Март ќе го прославуваат гостинки од Србија, 70 проценти е исполнет капацитетот. Што се однесува до охриѓанки ќе ги имаме и нив, меѓутоа прославите за 8 Март како некогаш кога 400 жени во двете сали славеа и прославуваа тоа веќе е завршено време, таквиот 8 Март, таквите прослави заминаа во историјата“, изјави Тоше Чочороски, менаџер на хотели.

„Нашите хотелски капацитети се максимално пополнети. Структурата на гости, овојпат доаѓаат од соседна Србија, Црна Гора и Хрватска“, рече Зоран Јанчески, менаџер на хотел.

Угостителските објекти како и секогаш за 8 Март ќе работат со полна пареа, а дополнителен приход ќе остварат и поради продолжениот празничен викенд.

Од понеделник ќе продолжи зимското сивило на охридското крајбрежје како и секогаш во овој период од годината. Подобри денови за туризмот се очекуваат од наредниот месец.

Извор: mrt.com.mk

Vrabotuvanje.com.mk koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje