Vrabotuvanje.com - Додадете сода бикарбона додека варите јајца - причината ќе ве изненади
Podijeli
Tweet
Podijeli
Pošalji prijatelju

Додадете сода бикарбона додека варите јајца - причината ќе ве изненади

Додадете сода бикарбона додека варите јајца - причината ќе ве изненади

За секој проблем постои решение – би рекле многумина. Навистина е така, барем кога станува збор за варењето јајца. Се работи за фантастичен трик кој ќе ви го олесни животот. 

Стручњаците велат дека јајцата кои се стари околу 7 и 10 денови се идеални за варење и најлесно се лупат. Сигурно сте забележле дека некои јајца ги лупите без проблем додека претставуваат проблем.

За да се избегнат такви непријатности, додека ги варите додадете лажица сода бикарбона. На овој начин ќе се зголеми киселоста на јајцето и ќе немате никаков проблем при неговото лупење.

извор: press24.mk

Vrabotuvanje.com.mk koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o tome možete pročitati ovdje