Со цел да го постигне посакуваниот квалитет во својата услуга, се објавува оглас за
вработување за позициите:
Шеф на кујна
Готвач
Салатери
1. Главни обврски и одговорности Шеф на кујна:
- Организирање и управување со работните обврски и процеси во кујната;
- Врши контрола на работата на вработените во кујната;
- Води евиденција за потребните материјали и инвентар за потребите на кујната;
- Го контролира квалитетот и квантитетот на призводите во залиха и нивната употребливост
- Одговара за редот и дисциплината во кујната, хигиената во кујната, кујнскиот прибор, инвентарот и опремата;
- Одговорен/на е за разновидноста на приготвените јадења
Квалификации:
- Најмалку 5 години работно искуство во оваа област
- Добро познавање на процедурите за работа во ресторан;
- Современ начин на размислување, мотивираност и самоиницијативност
- Способност за работа во тим
- Внимание кон детали,
- Комуникациски способности
- Флексибилност и ориентираност кон пронаоѓање решениjа
- Способност за работа под притисок и со кратки рокови
Дополнителни квалификации кои ќе бидат земени во предвид:
- Диплома или сертификат за стручна подготовка: ССС- Угостителство;
- Диплома за завршени студии;
- Познавање на странски јазик;
- Познавање на MC Office програмите (EXCEL, WORD, POWER POINT, PUBLISHER);
- Диплома за завршено средно образование;
2. Главни обврски и одговорности на Готвач:
- Самостојно врши подготовка и готови јадења согласно дадената листа на јадење или порачка;
- Соработува со останатите вработени во кујна
- Ги одржува прехранбените артикли и води грижа за нивна исправна состојба;
- Врши дополна на продукти од магацинот согласно потребните количини за подготовка на јадењата;
- Се грижи за квалитетот и квантитетот на спремените јадеања кои се сервират на гостите;
- Уредно ја сервира примената порачка од келнерот и квалитетно ја издава;
- Се грижи за хигиената на просторот во кујната и работните алатки.
Потребни квалификации:
- Најмалку 2 години работно искуство во областа
- Тимска работа
- Способност за работа под притисок и со кратки рокови;
Дополнителни квалификации кои ќе бидат земени во предвид:
- Диплома или сертификат за стручна подготовка: ССС- Угостителство;
3. Главни обврски и одговорности на Салатер:
- Самостојно врши подготовка на салати и сендвичи согласно дадената листа на јадење или порачка;
- Соработува со останатите вработени во кујна
- Ги одржува прехранбените артикли и води грижа за нивна исправна состојба;
- Врши дополна на продукти од магацинот согласно потребните количини за подготовка на јадењата;
- Се грижи за квалитетот и квантитетот на спремените јадеања кои се сервират на гостите;
- Уредно ја сервира примената порачка од келнерот и квалитетно ја издава;
- Се грижи за хигиената на просторот во кујната и работните алатки.
Потребни квалификации:
- Желба за работа во кујна
- Тимска работа
- Способност за работа под притисок и со кратки рокови;
Дополнителни квалификации кои ќе бидат земени во предвид:
- Диплома или сертификат за стручна подготовка: ССС- Угостителство;
- Работно искуство
Што нудиме ние:
- Работа во динамична средина
- Иновативна кујна, прилагодена на најмодерните трендови за исхрана (безглутенска храна, Веганска и Вегетаријанска Храна, Високо Протеинска Храна)
- Пријатна атмосфера и добри меѓучовечки односи
- Конкурентна плата и можност за напредување
- Нова кујна по стандардите во областа на гастрономијата
Плати по позиции:
1. Шеф на Кујна
од 35 000 до 45 000ден.
2. Готвач
од 22000 до 33 000 ден.
3. Салатер
од 16000 до 22000 ден.