Работни должности:
- Се грижи за работењето на кујната согласно законските прописи и стандардите на Друштвото;
- Се грижи за имиџот и угледот на кујната;
- Се грижи за организирање на просторот во кујната;
- Се грижи за праќање на нарачки за нова роба;
- Готвење и служење на готова храна;
- Се грижи за редот и хигиената во кујната;
- Одговорен е за ажурно водење на документацијата;
- Предлози за воведување нови производи и за укинување на постоечки производи;
- Се грижи за оптимални залихи на суровини и производи;
- Се грижи за роковите на производите и суровините;
- По потреба се грижи за редовна комуникација со училишниот персонал со цел непречено одвивање на работата на кујната;
- По потреба се грижи за редовна комуникација со централата согласно зададените процедури и стандарди;
- Прием и припрема на нарачки;
- Врши и други работи од делокругот на неговото/нејзиното работење;
- Одговорен/а за редовно известување на шефот на кујната за својата работа;
- Задолжен да извршува други работи по барање на управителот.
Работни одговорности:
- Се придржува кон актите на работодавачот за обезбедување на тајност и заштита на личните податоци;
- Го почитува правилникот за работни односи, Кодексот за однесување и сите интерни правилници и политики на друштвото;
- Го почитува работниот распоред,
- Ги подобрува вештините и квалификациите преку присуство на организирани обуки од друштвото;
- Во комуникација со потрошувачи разговорот го води културно и етички во согласно со кодексот за однесување и сите интерни правилници и политики на друштвото;
- Коректно ги употребува софтверските апликации, според постојните процедури;
- Работата ја извршува согласно индивидуалниот договор за работа и вложува сопствен труд во согласност со неговата стручна подготовка и квалификации, истовремно внимавајќи на квалитетот и роковите за завршување на работата;
- Ја почитува работната дисциплина;
- Го почитува редот и чистотата на работното место согласно Кодексот на однесување и барањата на друштвото
- Ги почитува упатствата на работодавачот за безбедно работење;
- Во случај на несреќа при работа должен е да го извести непосредниот раководител и правната служба телефонски или писмено веднаш, а најдоцна во рок од 24 часа.
Образование, квалификација, професионалано работно искуство:
- Средно образование;
- Работно искуство во Друштво за производство, трговија и угостителство;
- Работење и однесување во согласност со принципите на деловната комуникација и поведение;
- Познавање на сите услуги кои ги нуди друштвото;
Лични карактеристики:
- Навремено исполнување на работните задачи;
- Способност за справување со стрес;
- Организираност;
- Доверливост;
- Лојалност кон друштвото;
- Одговорност;
- Одлучност и креативност
- Тимски работник