- Тестирање во пракса и изработка на нормативи
- Контрола на вработените, дали работат по зададениот норматив, дали се придржуваат кон зададените правила и процедури.
- Корекција на нормативи практично
- Стандаридизрање на процеси и постапки и пропишување на истите
- Изработка на протоколи упатсва форми за евалуација за процеси и продукти
- Развој на нови производи
- Изработка на декларации при развој на нови производи
- Задолжен/а за воспоставување, спроведување и контрола на стандардите во Друштвото согласно законската регулатива;
- Задолжен/а за одржување на системот за безбедност на храна и управување со квалитет со цел да овозможи производство на здравствено исправни производи кои ги исполнуваат законските регулативи и барањата за квалитет, како и задоволувањата на барањата на потрошувачите;
- Одговорен е за ажурно водење на документацијата (НАССР записи);
- Задолжен/а за развивање и одржување на системот за безбедност на храна и управување со квалитетот со воспоставување и одржување на целокупната потребна документација;
- Го одржува HACCP во Друштвото преку одржување на процедурите и сите потребни дополнителни документи;
- Воспоставува комуникација со клиентите со цел подобрување на квалитетот на целокупното работење и техничките перформанси;
- Одговорен за одржување на контролата на квалитет на производите во текот на производството;
- Ги контролира постапките при испорака на готов производ;
- Спроведува обука на вработените за сите процедури поврзани со управување на квалитет, безбедност на храна и хигиена;
- Води грижа за здравствениот билтен на вработените (санитарни книшки);
- Дава дневни, неделни и месечни извештаи за сработеното на претпоставениот
- Се придржува ко актите на работодавачот за обозбедување на тајност и заштита на личните податоци
- Го почитува правилникот за работни односи, Кодексот на однесвање и сите интерни правилници и политики на друштвото
- Го почитува работниот распоред
- Ги подобрува вештините и квалификациите преку искуство на организирани обуки од друштвото
- Деловната комуникација ја води културно и етички во согласност со кодексот на однесување и сите интерни правилници и политики на друштвото
- Коректно ги употребува софтверските апликации, според постојните процедури
- Работата ја извршува согласно индивидуалниот договор за работа и вложува сопствен труд во согласност со неговата стручна подготовка и квалификации, истовремено внимавајќи на квалитетот и роковите за завршување на работата
- Ја почитува работната дисциплина
- Го почитува редот и чистотата на работното место согласно Кодексот на однесување и барањата на друштвото
- Ги почитува упатствата на работодавачот за безбедно работење
- Во случај на несреќа при работа должен е да го извести непосредниот раководител и праваната служба телефонски или писмено веднаш, а најдоцна во рок од 24 часа.
Потребни квалификации:
- Завршено високо образование - дипломиран инженер прехранбен технолог или дипломиран инженер агроном
- Претходно работно искуство минимум 2 години во прехранбена индустрија
- Одлично познавање на MS Office пакетот
- Познавање на англиски јазик
- Поседување на возачка дозвола Б категорија
- Високи комуникациски способности
- Навремено исполнување на работните задачи со испорачување на квалитетни резултати
- Амбициозна Организирана, одлучна и одговорна личност
- Способност за водење на тим и развиена професионална комуникација
- Лојалност, иницијативност, темелност и енергичност
- Самоиницијативност и капаците за напредок и развој
- Способност за работа во динамична средина
- Пријатна работна средина со многу предизвици
- Конкурентна плата
- Исплата на регрес
- Тимска работа
- Кариерен развој и мотивација
- Обуки за развој
- Континуиран фидбек од работата